31 dec. 2015

Amasten analys.

16 DECEMBER 2015
Öka / 3,5 kr

Drar nytta av lägre räntekostnader

Efter att tidigare hämmats av otillräckliga kassaflöden ser det nu väsentligt bättre ut för Amasten med lägre räntekostnader och förvärv som lyfter det löpande resultatet.
Amasten kom till First North i början på år 2013 och har utmärkt sig som fastighetsbolaget med inriktning på hyresbostäder i kommuner med färre än 50 000 invånare. Fastighetsbeståndet är indelat i tre regioner: Norr, Mitt och Syd. Trots att orterna är små ökade befolkningsmängden i 13 av 16 undersökta kommuner under tredje kvartalet för 2015.
Bolaget mål är att bli det självklara valet för hyresgäster i de orter där fastighetsbeståndet finns. Vidare avser ledningen expandera fastighetsbeståndets värde från dagens 1,9 miljarder till fyra miljarder inom tre år, vilket kommer kräva aggressiva förvärv. Vi tror att förutsättningarna är goda för att Amasten ska nå sina mål, bland annat därför att bolaget idag har en hög spread mellan direktavkastningen på sina fastigheter och bolagets finansieringskostnader.
Amastens preferensaktie är ett intressant alternativ för den investerare som vill ha ett förhållande mellan risk och avkastning som ligger mellan stamaktien och lågriskräntefonder. Vi noterar att Amasten är lågt värderat jämfört med sektorn i förhållande till fastighetsvärdet och intjäningsförmåga. Vi ser en potential uppåt i aktien givet att bolaget dubblar sitt fastighetsbestånd och som en följd av det ökar vinst/aktie i motsvarande mån. Vi inleder därför vår bevakning av Amasten med rekommendationen att öka.



Ladda ned fullständig analys:
LADDA NER PDF

Källa: Jarl Securities

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar