28 nov. 2014

NCC i Malmö

385 hyresbostäder
I år färdigställer MKB fastighets AB i Malmö 385 hyresbostäder. Sedan 1947 har bolaget inte producerat lika många lägenheter förutom ett undantag 2002, då det producerades 405 lägenheter.
Rekordnivåerna nås den 28 november, då drygt 90 hushåll flyttar in i Sofielund, centralt i Malmö. Det slöts ett avtal om ytterligare 300 nya hyresbostäder tidigare i veckan, vilket blir det enskilt största projektet sedan miljonprogrammet, skriver MKB fastighets AB i ett pressmeddelande.
– Bostadsmarknaden i Malmö är het, såväl vi som privata aktörer påbörjar produktion av hyresbostäder i både Hyllie och Västra Hamnen de kommande månaderna. Vi vet att hyresrätten är attraktiv för många olika kundgrupper, därför är det glädjande att vi lyckas förse marknaden med riktigt många hyresbostäder för de som bor och vill flytta till Malmö, säger Terje Johansson, VD MKB.
Tecknade avtal om 300 lägenheterMKB tecknade avtal med NCC i tisdags om 300 nya lägenheter i Limhamn. Investeringen beräknas uppgå till 650 miljoner kronor.

– Satsningen i Limhamn är ett steg för oss att nå 500 nybyggda lägenheter per år. Vår bild är att hyresrättsmarknaden i Malmö kommer att fortsätta attrahera många aktörer både när det gäller nyproduktion och framtida fastighetsaffärer. MKB:s ambition är också att bredda utbudet och bygga varierat med olika hyresnivåer så att fler hushåll kan efterfråga en nybyggd bostad, säger Terje Johansson, VD MKB.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar