23 nov. 2014

MQ-analys från SEB (18 juni)

18 JUNI 2014
Köp

Ståhlbadet ger effekt

MQ släpptes igår, den 17 juni, en mycket övertygande rapport för sitt brutna räkenskapsårs tredje kvartal. Rörelseresultatet mer än fördubblades jämfört med motsvarande period föregående år till 42 miljoner kronor och resultatet var dessutom klart starkare än väntat, SEB:s prognos överträffades med 34 procent och konsensus med 32 procent.
Det framgår av en dagsfärsk analys.
Den fina utvecklingen förklaras av flera samverkande faktorer och enligt bankens mening kan framstegen i hög utsträckning tillskrivas ett gediget arbete av VD Christina Ståhl. Hon har lagt kraft på att förbättra sortimentet, som utgörs av en blandning mellan externa och egna varumärken, vilket i kombination med en starkare konsumentkonjunktur bäddar för en bättre försäljningsutveckling. Mer attraktiva kollektioner och bättre prisdisciplin har stärkt bruttomarginalen och SEB räknar med ytterligare förbättring framöver. Därtill har MQ på ett framgångsrikt sätt genomfört ett besparingsprogram som sänker kostnaderna med 50 miljoner kronor på årsbasis.
Enligt SEB är MQ nu i bra form och den resultatmässiga hävstången är stor vid ökande intäkter. Enligt våra beräkningar medför en ökning av försäljningen i jämförbara butiker att resultatet stiger sex gånger så mycket som försäljningen. Den kraftiga resultatmässiga hävstången belyser vilken bra vinstförbättringspotential MQ har framöver. Detta faktum reflekteras också i bankens prognosförändringar efter gårdagens kvartalsrapport, SEB höjer våra estimat för vinst per aktie med cirka 20 procent per år för perioden 2014-2016.
”Vi menar att den starka rapporten och de med den behäftade prognoshöjningarna säkerställer ett fortsatt stort intresse för MQ bland investerare, speciellt eftersom aktien inte är speciellt utmanande värderad. P/E-talet är inte högre än 11 på vår prognos för nästa räkenskapsår (2014/15)”, skriver SEB vidare.

Källa: SEB Nordic Ideas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar