27 nov. 2014

Bulten - småbolagsfavorit hos Handelsbanken

01 JULI 2014
Köp

Stabila tillväxtutsikter hos Handelsbankens småbolagsfavorit

Försäljningen av FinnvedenBultens division Metal Structures kommer snart att vara genomförd, vilket innebär en strömlinjeformning av bolaget. Handelsbanken räknar med att det kvarvarande Bulten kommer att stå stadigt på tre pelare, där den första utgörs av en fortsatt organisk konsolidering av den europeiska marknaden där bolaget lär öka andelen Full Service Provider-kontrakt.
Det skriver Handelsbanken i en analys.
Den andra pelaren består av det samägda bolaget i Ryssland där Bulten är väl positionerade för att dra nytta av väntad tillväxt och ökad efterfrågan på högkvalitativa fästelement. Ytterligare en källa till ökad tillväxt, den tredje pelaren, är en väntad ökning av bilproduktion i Kina för Volvos del.
Handelsbanken räknar med att dessa drivkrafter kommer att leda till en stadig organisk tillväxt för Bulten under många år framöver.
"Även om aktien har stigit anser vi inte att värderingen reflekterar tillväxtpotentialen. Vi höjer våra prognoser för 2015 med 2-4 procent och upprepar vår köprekommendation. FinnvedenBulten är en av våra småbolagsfavoriter", skriver Handelsbanken.

Källa: Handelsbanken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar