27 nov. 2014

Affärsvärlden gillar Lindab

26 NOVEMBER 2014
Köp

Affärsvärlden: köp Recipharm, Lindab och SJR, avvakta Qliro

I det senaste numret ger Affärsvärlden köprekommendationer till Recipharm, Lindab och SJR. Däremot ska man avvakta med Qliro Group - tidigare känt som Cdon Group.
Trots att Recipharm stigit nästan 60 procent på börsen i år skrämmer värderingen inte Affärsvärlden - åtminstone inte för den långsiktige investeraren. Tidningen gillar att ägnarna tycks vara besatta av tillväxt och att de kan marknaden i detalj, ännu fler förvärv kan dessutom vara att vänta. Som en annan positiv faktor pekas en stabil underliggande marknad för kontraktstillverkare ut. Affärsvärlden ser potential på några års sikt säger köp med riktkurs 159 kronor.
Affärsvärlden menar att oron gällande Ryssland kan ha varit överdriven i fallet Lindab. I rapporten för det tredje kvartalet fanns flera styrkebesked. Visserligen finns det fortfarande osäkerheter kring öst, men när den lägger sig finns betydande uppsida i aktien. Värderingsmässigt ses den som attraktivt och rekommendationen är köp med riktkurs 80 kronor.
Affärsvärlden är inte helt övertygade om att Qliro Group kommer att lyckas med sitt strategibyte och bolaget har haft problem med logistiken. Visserligen har åtgärder vidtagits, men det är långt ifrån klart och dessutom är konkurrenssituationen tuffare i dag än för fyra år sedan. Tidningen tror att vägen till lönsamhet är lång och väljer därför att avvakta med köp.
I bemanningsbolaget SJR lockar en hög direktavkastning och en låg värdering. Detta samtidigt som bolaget har en hög tillväxt. Affärsvärlden tror att aktien skulle kunna stiga till upp mot 130 kronor på ett år, utifall börsen skulle vara riktigt stark. Man är dock något mer restriktiv och säger köp med riktkurs 115 kronor.

Källa: Nyhetsbyrån Direkt/ Affärsvärlden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar